Holiway

Opas- ja ohjelmapalvelut

Etusivu > Artikkelit

Hyvää joulua

Ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan." Kun kuningas Herodes sen kuuli, hämmästyi hän ja koko Jerusalem hänen kanssaan. Ja hän kokosi kaikki kansan ylipapit ja kirjanoppineet ja kyseli heiltä, missä Kristus oli syntyvä. He sanoivat hänelle: "Juudean Betlehemissä; sillä näin on kirjoitettu profeetan kautta" Matt. 2:3-5.

Kolme Itäisen maan viisasta miestä näyttävät matkailun mallia jälkipolville. He olivat valveutuneita tutkimusmatkailijoita. He seurasivat maailman tapahtumia ja aikain merkkejä. He eivät jääneet vain päivittelemään tähtitaivaan ilmiöitä, vaan päättivät ottaa tarkempaa selkoa, mitä oli maailmassa tapahtumassa juuri nyt.

He tekivät vähintäänkin viikkoja kestäneen matkan, vaikka eivät olisi tulleet Nabatean alueita kauempaa. Miehet pakkasivat matkalaukkunsa huolellisesti, he eivät tyytyneet vain kuivaan muonaan ja hammasharjaan. Edustustilaisuuksia varten oli mukana pyhäpuku. Ja jos suuren prinssin syntymä osoittautuisi todeksi, - niin kuin tähdistä voi päätellä, - tyhjin käsin ei tarvitsisi mennä myöskään kuninkaallista vauvaa onnittelemaan. - Kultaa, pyhää savua ja mirhamia löytyisi pakaaseista.

Viisaiden miesten asenteet olivat kohdillaan. He eivät tyytyneet omiin viisauksiinsa, vaan etsivät aikansa tasokkainta tietoa ja opastusta oikean tien löytämiseksi. - He saivat tarkat koordinaatit loppumatkaa varten. Heitä opettivat Jerusalemin etevimmät sananselittäjät. Itse kuningaskin noteerasi heidät.

Tietäjillä ei ollut vain pään tietoa. Heillä oli sellainen sydämen laatu, että itse Israelin Jumala puhutteli heitä ja antoi heille sellaiset neuvot, jotka pelastivat Jeesus-lapsen hengen ja tekivät tehottomiksi vainoharhaisen kuninkaan aikeet. Ulkomaalaisista matkamiehistä tuli osa suurta suunnitelmaa.

Iloista ja rauhaisaa Vapahtajan syntymäjuhlaa!

Kiitos menneestä vuodesta ja siunausrikasta armonvuotta 2012.

Pentti Holi

Sivun alkuun