Holiway

Opas- ja ohjelmapalvelut

Etusivu > Matkat > Israel

Israel - erinomainen matkakohde

Israel on matkakohteena ylivoimainen. Se taitaa olla kaiken kukkuraksi myös maailman ensimmäinen matkailumaa. Kaupunkien kaupunki Jerusalem on vetänyt puoleensa pyhiinvaeltajia suurin joukoin jo kolmen vuosituhannen ajan. Israelin monipuolisuus on hämmästyttävä niin luonnon, historian, kulttuurin kuin hengellisyydenkin kannalta. Alkuperäisessä ympäristössään Raamattu avautuu tuoreella tavalla. Paikan päällä asiat loksahtelevat kohdilleen ja tekstien sanoma alkaa tuntua ihmeen elävältä.

Maan arkeologit tekevät huikeita löytöjä lähes viikoittain. Raamatunaikaisen maailman kuva täsmentyy kaiken aikaa.

Israelissa kunnioitetaan historiaa ja perinnettä, mutta menneisyyteen ei ole kuitenkaan jumiuduttu. Päinvastoin, siitä saadaan tulevaisuuden uskoa ja voimaa tätä päivää varten. Israel on elämää sykkivä moderni, nuorekas, tieteen, taiteen, korkeateknologian ja kulttuurin suurvalta. Kuollutmeri mineraalialtaineen ja kuumine lähteineen on omaa luokkaansa terveys- ja kylpylämatkakohteena. Israelissa on tarjolla kilometreittäin hiekkarantaa, maaseudun rauhaa, mutta myös suurkaupunkien menoa niille, jotka sitä kaipaavat.

Israel - turvallinen matkakohde

Israel on panostanut vieraittensa turvallisuuteen kustannuksia säästelemättä. Mitään ei ole haluttu jättää sattuman varaan, ei lennoilla, eikä myöskään perillä kohteissa. - Lentokenttien turvatarkastukset saattavat tuntua joskus rasittavilta, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että niiden ainut tarkoitus on taata matkustajien turvallisuus.

Olen opastanut Israelissa satoja ryhmiä ja tuhansia turisteja niin rauhallisina kuin levottominakin aikoina. Olen huomannut, että isäntäväki on oppinut pitämään huolta vieraistaan. - Pidän Israelia erittäin turvallisena matkakohteena.

Israelissa matkaaja on hyvissä käsissä

Israelin matkapalvelut ovat korkeaa tasoa. Matkailuteollisuuteen panostetaan jatkuvasti valtavasti, onhan kysymys merkittävästä tekijästä niin talouden kuin kansainvälisten yhteyksienkin kannalta. Elinkeinoa johtaa ja valvoo matkailuministeriö. Infrastruktuuri on kunnossa, majoitus on eurooppalaista tasoa ja retkibussit ovat siistejä. Kohteet ja nähtävyydet ovat hyvin esillä. Palveleva henkilökunta on koulutettua, osaavaa väkeä.

- Esim. matkaoppailta vaaditaan puolentoista vuoden akateemisen tason koulutus. Lisenssin voimassa pitämiseksi on oppaiden osallistuttava täydennyskoulutukseen vuosittain. Myös monet matkanjohtajat ovat osallistuneet Israelin matkailuministeriön tukemaan matkanjohtajakoulutukseen.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Israelissa hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan. Israel on korkean elintason maa, joten palveluja saa harvoin polkuhintaan, mutta hyvän matkan voi tehdä kuitenkin kohtuubudjetilla.

Matkaohjelmien rajaton kirjo

Israelin matkan voi tehdä kovin eri tavoin. Vaihtoehtoja on tarjolla rajattomat määrät. Israel on matkakohde, jonne palataan. Harva tyytyy kertakäyntiin. Olen kiertänyt maata ristiin rastiin vuosikymmeniä, ja jatkuvasti löytyy uutta. Samoilla paikoilla käyminenkään ei maistu puulta tai saman levyn pyöritykseltä. Jokainen vierailukäynti on tarjonnut jotakin ainutkertaista myös oppaalle.

Matkaohjelmat

Sivun alkuun

Matkat

Kevät 2020

19.-20.1. Ensi vuonna Jerusalemissa - risteily Tallinnaan

14.-22.2. Israel kiertomatka

21.-29.2. Israel kiertomatka

11.-19.3. Israel kiertomatka

25.3.-2.4. Israel kiertomatka

4.-12.5. Israel kiertomatka

Matkaohjelmat