Holiway

Opas- ja ohjelmapalvelut

Etusivu > Arvoisa pääministeri Juha Sipilä

Arvoisa pääministeri Juha Sipilä

14.9.2018

Asia: Parikkalan rajanylityspaikan avaaminen

Viime vuosina on saatu johtamanne hallituksen ansiosta Suomen elinkeinoelämään vauhtia. Maalaisliittolais-keskustalaisen kodin poikana on ollut ilo seurata, kuinka johdollanne yrityksiä syntyy, työpaikkoja luodaan - erityisesti Länsi-Suomeen. Eloa kaivattaisiin myös Itä-Suomeen. Karjalaisena tuntuu masentavalta se, kuinka parasta työvoimaa houkutellaan "kissojen ja koirien kanssa" kotiseuduiltaan evakkoon nopeasti kyhättyihin pika-asutuksiin, kun tekemistä voisi järjestää kotiseuduillekin. Syntyisin parikkalalaisena ja edelleen osittain parikkalalaisena olen seurannut surulla, kuinka olette sulkeneet silmänne ja sydämenne Parikkalan - Punkaharjun - Savonlinnan alueilta ja niiden kasvupotentiaalilta.

Jos katsotte karttaa, huomaatte, että Parikkala olisi rajanylityspaikkana ylivoimainen ehkä Vaalimaata lukuun ottamatta. Venäläiset ovat rakentaneet tiet hyvään kuntoon Parikkalan rajanylityspaikkaa varten. Suomen puolellakin rajavalmiudet ovat viittä vaille valmiit.

Olen aivan varma, että nyt kun Venäjä on alkanut suuret rakennusprojektit Syvänoron suunnalla, rajantakaisessa Parikkalassa, niin muutamassa vuodessa rajanylitysliikenne loisi 500-1000 uutta työpaikkaa Suomen puolelle sekä lisäisi tulevaisuuden uskoa ja toivoa näille syrjityille seuduille. Laatokka- Parikkala – Punkaharju – Savonlinna muodostuisi lyhyessä ajassa maamme vetovoimaisimmaksi matkailuakseliksi.

Tuntuu todella takaperoiselta ja kohtuuttomalta se, että kun Venäjä on valmis avaamaan rajanylityspaikan Parikkalaan, niin hallituksemme jarruttaa puhelemalla "jostain kaukaisesta tulevaisuudesta".

Rajan yli tapahtuva liikenne ja monipuolinen vuorovaikutus olisivat varmasti viisasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Lainsäädännöllä ja huolellisella valvonnalla voisi kyllä huolehtia siitä, että asiat pysyvät turvallisesti omissa, suomalaisissa käsissä.

Ystävällisin terveisin

Pentti Holi
Rovasti, Israel-opas

Sivun alkuun