Holiway

Opas- ja ohjelmapalvelut

Etusivu > Holiway > Opastaminen ja matkan johtaminen

Opastaminen ja matkan johtaminen

Ryhmän opastaminen ja matkan vetäminen ovat todella jännittävää työtä. Oppaan, matkalaisten ja matkakohteeseen liittyvien asioiden ja elämysten kohtaaminen synnyttävät aina ainutkertaisen, dynaamisen tapahtuman. Samakin retkiohjelma tuntuu joka kerran erilaiselta kulkipa sen kuinka monta kertaa tahansa.

Matkasta tulee hyvä, kun siihen sisältyy täysipainoista asiasisältöä. Oppaan tehtävä ei ole vain vuosilukujen ja tietojen pänttääminen ryhmäläisten päähän. Parhaimmillaan tutustumiskohteet innostavat (haastavat) pohdiskelemaan asioita ja elämää uudessa valossa.
Hyvä matka rikastuttaa elämää monin tavoin.

Iloinen, välittävä ja kunnioittava ilmapiiri tekee ryhmämatkasta miellyttävän ja virkistävän. Mielestäni ryhmässä matkustaminen antaa enemmän kuin omin päin kuljeskelu. Ryhmän sisäinen vuorovaikutus on oleellinen osa matkan antia.

Oppaan työn etuoikeuksia on mm. se, että saa tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin, niin matkaryhmän jäseniin kuin paikalliseen väestöön. Oppaan ja matkanjohtajan sujuva yhteistyö tekee ryhmämatkasta hyvin hoidetun rikkaan kokemuksen. Matkanjohtaja kantaa vetovastuuta yhdessä oppaan kanssa. Useilla "tuurliidereillä" on kokemusta työstä ihmisten parissa, joko seurakunnissa, tai muissa työyhteisöissä. Useimmat heistä ovat kunnostautuneet matkanjohtajina ennenkin, ja monilla on myös takanaan matkanjohtajien valmennuskoulutus.

Matkat

Syksy 2018

17.-25.10. Israelin matka, Helin ja Väisänen

5.-13.11. Juhlamatka Israeliin

12.-20.11. Israelin matka, Eija Kemppi

19.-27.11. Israelin matka, Oronmylly

Kevät 2019

20.-21.1. Israel-risteily Tallinnaan

1.-9.3. Israelin matka, Janne Koskela

18.-26.3. Israelin matka, Olli Seppänen ja Jari Mäkinen

25.3.-2.4. Israelin matka

1.-9.4. Israelin matka, Jorma Elorinne ja Lena Påhlson-Elorinne

Matkaohjelmat